Μπ. Τζόνσον: Η επιτυχία των εμβολίων οφείλεται στον καπιταλισμό

Μπ. Τζόνσον: Η επιτυχία των εμβολίων οφείλεται στον καπιταλισμό

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον φέρεται να δήλωσε ότι «ο καπιταλισμός» και η «απληστία» είναι οι κινητήριες δυνάμεις πίσω από την επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμών στη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

«Ο λόγος που έχουμε την επιτυχία του εμβολίου είναι λόγω του καπιταλισμού και, λόγω της απληστίας», φέρεται να είπε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια κλήσης Zoom με  βουλευτές, ανέφερε η εφημερίδα Sun.

Διακινδυνεύοντας να προκαλέσει εντάσεις με την ΕΕ εν μέσω της διαμάχης για τα εμβόλια, υποχώρησε, προσθέτοντας: «Στην πραγματικότητα λυπάμαι που το είπα. Ξεχάστε ότι το είπα αυτό».

Ένας εκπρόσωπος του Downing Street αρνήθηκε να σχολιάσει τι συνέβη κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αλλά δεν αρνήθηκε τα σχόλια του πρωθυπουργού. 

Βουλευτής των Συντηρητικών είπε πάντως στην πολιτική ρεπόρτερ του BBC Λόρα Κιούσενμπεργκ ότι τα «σχόλια του Τζόνσον είχαν χιουμοριστική διάθεση».

Στη Βρετανία, περισσότερα από 26,8 εκατομμύρια ανθρώπων στη χώρα ή αριθμός μεγαλύτερος από το 50% των ενηλίκων, έχουν τώρα λάβει τουλάχιστον μία δόση ενός εμβολίου κατά της COVID-19.

Περισσότερα από 2,1 εκατομμύρια ανθρώπων έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

«Αυτή η ομαδική προσπάθεια-μαμούθ αποδεικνύει το καλύτερο για τη Βρετανία», έγραψε χθες στο Twitter, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Η πρόοδος των εμβολιασμών κατά της COVID-19 στη Βρετανία είναι η ταχύτερη από κάθε άλλη μεγάλη οικονομία.