Μπ. Λεμέρ: Οι εντάσεις στο διεθνές εμπόριο θα επηρεάσουν την παγκόσμια ανάπτυξη

Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2018, 15:10
-A +A
Μπ. Λεμέρ: Οι εντάσεις στο διεθνές εμπόριο θα επηρεάσουν την παγκόσμια ανάπτυξη

Οι εντάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο θα επηρεάσουν αρνητικά την παγκόσμια ανάπτυξη τους επόμενους μήνες, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, καλώντας την Κίνα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

«Ο εμπορικός πόλεμος που βλέπουμε θα έχει ένα σημαντικό και αρνητικό αντίκτυπο στην παγκόσμια ανάπτυξη τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Λεμέρ σε δημοσιογράφους ύστερα από συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Χου Τσουνχούα.

Η Γαλλία είναι πρόθυμη να εργαστεί με την Κίνα στη μεταρρύθμιση του ΠΟΕ και υπάρχουν «πολλά» που το Πεκίνο θα μπορούσε να κάνει για το θέμα αυτό, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Γάλλος υπουργός αναφέρθηκε στον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Huawei, λέγοντας ότι η εταιρία είναι καλοδεχούμενη στη Γαλλία, αν και η κυβέρνηση θα μπορούσε να μπλοκάρει ορισμένες επενδύσεις.

«Είναι μια εταιρία που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη Γαλλία, που επενδύει στη Γαλλία και αυτές οι επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες», δήλωσε ο Λεμέρ. «Εάν κάποιες από τις επενδύσεις αφορούν την εθνική κυριαρχία ή ευαίσθητες τεχνολογίες, εναπόκειται σε εμάς, την κυβέρνηση, να βάλουμε ορισμένα όρια», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα