Mπ. Άσαντ: Θα απαντήσουμε στην Τουρκία με όλα τα νόμιμα μέσα

Mπ. Άσαντ: Θα απαντήσουμε στην Τουρκία με όλα τα νόμιμα μέσα

Μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε ο Σύρος πρόεδρος, προειδοποιώντας ότι η χώρα τους θα απαντήσει στην τουρκική επιθετικότητα σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειάς της με όλα τα «νόμιμα μέσα» που διαθέτει. Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση του Μπασάρ Άλ Άσαντ μετά την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και την αποστολή συριακών δυνάμεων προς ενίσχυση των Κούρδων.

Σύμφωνα με το Reuters o Άσαντ κατήγγειλε τη «επιθετικότητα» της Τουρκίας και υποσχέθηκε ότι η χώρα του «θα απαντήσει σε αυτήν και θα την αντιμετωπίσει, σε κάθε μορφή της, σε οποιαδήποτε περιοχή της συριακής επικράτειας και με όλα τα διαθέσιμα νόμιμα μέσα». 

Με τις μάχες μεταξύ Κούρδων μαχητών και τουρκικών δυνάμεων να μαίνονται στη βορειοανατολική Συρία, Κούρδοι αξιωματούχοι ζήτησαν τη δημιουργία ενός ασφαλούς διαδρόμου για την εκκένωση της πόλης Ρας Αλ Άιν από τους νεκρούς και τους τραυματίες πολίτες

Όπως ανέφεραν υπάρχουν παγιδευμένοι πολίτες στη συνοριακή πόλη της Συρίας, προτρέποντας τις ξένες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και της Ρωσίας, να παρέμβουν.