Moderna: Αναμένει πωλήσεις ύψους 18,4 δισ. δολαρίων λόγω του εμβολίου

Moderna: Αναμένει πωλήσεις ύψους 18,4 δισ. δολαρίων λόγω του εμβολίου

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna Inc ανακοίνωσε ότι αναμένεται να καταγράψει πωλήσεις 18,4 δισ. δολαρίων από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού το 2021.

Η εταιρεία με έδρα τη Μασαχουσέτη δήλωσε επίσης ότι ο επικεφαλής διευθυντής των ιατρικών δραστηριοτήτων θα αποχωρήσει από την εταιρεία στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η Moderna τόνισε ακόμη πως αναμένει να παράξει 700 εκατ. Δόσεις το 2021, ενώ επιχειρεί να αυξήσει την παραγωγή στα 1 δισ. δόσεις.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχωρά σε επιπλέον επενδύσεις για να αυξήσει τη δυναμικότητα παραγωγής του εμβολίου της έναντι της Covid-19 παγκόσμια.

Το βασικό πλάνο παραγωγής για το 2021 αυξάνεται σε 700 εκατομμύρια δόσεις, με την εταιρεία να εργάζεται για να διανείμει έως και 1 δισεκατομμύριο δόσεις φέτος. Η προβλεπόμενη δυναμικότητα για το 2022 αυξάνεται σε 1,4 δισεκατομμύρια δόσεις των 100 μg.

«Επενδύουμε σε αύξηση των δόσεων ανά φιαλίδιο για να συμβάλουμε στην ενίσχυση της παραγωγής και να επιτύχουμε μεγαλύτερη ευελιξία στην ενδεχόμενη παραγωγή ενισχυτικών εμβολίων για την αντιμετώπιση των διαφορετικών μεταλλάξεων του ιού», δήλωσε ο Στέφαν Μπανσελ, διευθύνων σύμβουλος της Moderna.

«Αναμένουμε ότι οι επιπλέον επενδύσεις που θα πραγματοποιήσουμε θα επιτρέψουν την αύξηση της δυναμικότητάς μας σε 1,4 δισεκατομμύρια δόσεις για το 2022, στην τρέχουσα δοσολογία των 100 μg. Σε περίπτωση που το ενισχυτικό εμβόλιο για τις μεταλλάξεις απαιτεί μικρότερη δόση, όπως π.χ. στα 50 μg, θα ήταν εφικτή η παραγωγή περισσότερων από 2 δισεκατομμυρίων δόσεων μέσα στο 2022», πρόσθεσε.

Η Pfizer Inc η οποία κατασκευάζει το μόνο άλλο εμβόλιο που έχει έγκριση για έκτακτη χρήση στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής, δήλωσε νωρίτερα στη διάρκεια του μήνα ότι αναμένει να καταγράψει πωλήσεις 15 δισ. δολαρίων το 2021 από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που κατασκευάζει με τη γερμανική BioNTech.