Μνούτσιν - Πάουελ: Η οικονομία είναι σε θέση να ανακάμψει γρήγορα

Μνούτσιν - Πάουελ: Η οικονομία είναι σε θέση να ανακάμψει γρήγορα

Στην κοινή εκτίμηση ότι η αμερικανική οικονομία θα επανακάμψει συντομότερα από ότι αναμενόταν αναφέρθηκαν κατά την κατάθεση τους στην Βουλή των Αντιπροσώπων οι Στίβεν Μνούτσιν και Τζερόμ Πάουελ.

Ο υπουργός Οικονομικών Μνούτσιν, διαβεβαίωσε ότι οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα θα «βελτιωθούν σημαντικά» στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, προσθέτοντας ότι εργάζεται με το Κογκρέσο για την έγκριση ενός ακόμα πακέτου τόνωσης ως το τέλος Ιουλίου. Επίσης ο Μνούτσιν ανέφερε ότι ο κατασκευαστικός τομέας ανακάμπτει γρήγορα, ενώ οι λιανικές πωλήσεις και οι υπηρεσίες μπορεί να χρειαστούν επιπρόσθετη ανακούφιση

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Πάουελ από την πλευρά του τόνισε ότι η αμερικανική οικονομία έχει εισέλθει σε μια νέα σημαντική φάση και το έκανε αυτό πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν.

Παράλληλα όμως υποστήριξε ότι η πλήρης ανάκαμψη της οικονομίας δεν μπορεί να γίνει εφόσον η χώρα αντιμετωπίζει ακόμα τον κορονοϊό. Τέλος, πρόσθεσε πως το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να καταγραφεί η μεγαλύτερη πτώση στο ΑΕΠ στην ιστορία των ΗΠΑ.