Μιτ Ρόμνει για τις απολύσεις του Τραμπ: Κίνδυνος για τη δημοκρατία

Μιτ Ρόμνει για τις απολύσεις του Τραμπ: Κίνδυνος για τη δημοκρατία

Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Μιτ Ρόμνει αποκάλεσε την απόλυση του γενικού επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ από τον Ντόναλντ Τραμπ ως "κίνδυνο για την δημοκρατία."

Ο Γερουσιαστής της Γιούτα είπε μεταξύ άλλων ότι οι απολύσεις ανθρώπων από ομοσπονδιακές υπηρεσίες που έγιναν το τελευταίο διάστημα από τον Λευκό Οίκο ως προβλήμα και ζήτημα για την ανεξαρτησία των θεσμών".

Την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι ο Ντόναλντ Τραμπ καθαίρεσε τον γενικό επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διότι φέρεται να διενεργούσε έρευνα για τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο σύμφωνα με καταγγελία βουλευτή των Δημοκρατικών. 

Ο Λίνικ ερευνούσε τις καταγγελίες κατά τις οποίες ο Πομπέο έχει αναθέσει σε πολιτικό υπάλληλο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να διευθετεί προσωπικές υποθέσεις του ιδίου και της συζύγου του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρομνει καταφέρεται κατά του προέδρου, αφού τον Φεβρουάριο ψήφισε υπέρ της καθαίρεσης του Τραμπ. Με αυτόν τον τρόπο ο πρώην πρώην υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ το 2012, έγινε ο πρώτος Γερουσιαστής στην ιστορία που ψηφίζει κατά του προέδρου που προέρχεται από το ίδιο κόμμα σε μια τέτοια διαδικασία.

Τότε μάλιστα μετά την απαλλαγή του ο Τραμπ μεταφόρτωσε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ένα βίντεο στο οποίο η αφηγήτρια κατηγορούσε τον συντηρητικό πολιτικό, ότι δουλεύει "μυστικά" για λογαριασμό των Δημοκρατικών και ότι "κορόιδευε" τόσο καιρό τους Ρεπουμπλικάνους.