Μήνυμα Ομπάμα προς Τραμπ: «Ο σεβασμός στους άλλους δεν είναι αδυναμία»

Μήνυμα Ομπάμα προς Τραμπ: «Ο σεβασμός στους άλλους δεν είναι αδυναμία»

 

«Δεν υπάρχει καμία αδυναμία στο να είναι κανείς αξιοσέβαστος», είπε την Παρασκευή ο Μπάρακ Ομπάμα, στέλνοντας μήνυμα στον διάδοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο όμως δεν κατονόμασε. «Δεν είσαι μηδενικό επειδή είσαι ακέραιος και αντιμετωπίζεις τους άλλους με σεβασμό», πρόσθεσε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά την επικήδειο που εκφώνησε ο Ομπάμα για τον Ελάιτζα Κάμινγκς, Αφροαμερικανό βουλευτή και σημαντική προσωπικότητα των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, όπου τον εγκωμίασε για την εντιμότητά του στην άσκηση εξουσίας. 

Ο 44ος πρόεδρος χαιρέτισε την ακάματη "δέσμευση στη δικαιοσύνη" του Ελάιτζα Κάμινγκς, ο οποίος απεβίωσε στις 17 Οκτωβρίου σε ηλικία 68 ετών. Ο Κάμινγκς ήταν πρόεδρος μιας από τις Επιτροπές της Βουλής που έχουν ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Τραμπ για την υπόθεση της Ουκρανίας.

"Δεν γίνεται να είσαι πολιτικός ηγέτης σε μια ελεύθερη χώρα αν απεχθάνεσαι όλους εκείνους με τους οποίους δεν συμφωνείς", είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος πήγε επίσης να αποτίσει φόρο τιμής στον βουλευτή από τη Βαλτιμόρη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ