«Middle East Monitor»: Η Αίγυπτος στέλνει τανκς στον Στρατάρχη Χάφταρ

«Middle East Monitor»: Η Αίγυπτος στέλνει τανκς στον Στρατάρχη Χάφταρ

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου ενέκρινε την αποστολή ρωσικής προέλευσης τεθωρακισμένων στο στρατό του Αρχηγού του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Στρατάρχη Χαφτάρ, που προελαύνει στην Τρίπολη έναντι των δυνάμεων της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας του Φαγιέζ αλ-Σάρατζ.

Σύμφωνα με τη «Middle East Monitor», που επικαλείται πληροφορίες, ο στρατηγός αλ-Σίσι θα εξοπλίσει «προσωρινά» τον Στρατάρχη Χαφτάρ, με την προϋπόθεση ότι θα επιστραφούν στην Αίγυπτο μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους και την επιτυχία του στόχου τους, που δεν είναι άλλος από την κατάληψη της πρωτεύουσας της Λιβύης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο διακανονισμός έγινε με αυτό τον τρόπο ούτε ώστε να παρακαμφθεί η απόφαση του ΟΗΕ για αποφυγή των στρατιωτικών εξοπλισμών από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της σύγκρουσης στη Λιβύη.

Η αιγυπτιακή απόφαση επήλθε «μετά που το Κάιρο διαισθάνθηκε σοβαρές προθέσεις της Άγκυρας για στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη», υπέρ της Κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης του αλ-Σάρατζ, με την οποία η Τουρκία υπέγραψε πρόσφατα παράνομο καθορισμού θαλάσσιων ζωνών, τονίζει το δημοσίευμα.

Εξάλλου, σήμερα το απόγευμα το αραβικό ειδησεογραφικό δίκτυο Al Jazeera επικαλούμενο ανώτατες κυβερνητικές πηγές στην Τρίπολη μετέδωσε ότι η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του υπό τον Φάγεζ αλ-Σάραζ, έκανε αποδεκτή την πρόταση του Τούρκου Πρόεδρου, Ρ.Τ. Ερντογάν για παροχή στρατιωτικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής στρατευμάτων στην Λιβύη.