Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, 09:04

-A +A

Μεξικό: Εντοπίστηκε ομαδικός τάφος με 29 πτώματα

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, 09:04
Μεξικό: Εντοπίστηκε ομαδικός τάφος με 29 πτώματα
-A +A

Ομαδικός τάφος που περιέχει λείψανα τουλάχιστον 29 ανθρώπων εντοπίσθηκε χθες Δευτέρα στην Πολιτεία Χαλίσκο, στο κεντρικό Μεξικό, σύμφωνα με τις εισαγγελικές Αρχές, την ίδια περιοχή όπου τον περασμένο Νοέμβριο είχαν εκταφεί ακόμα 81 πτώματα που είχαν παρανόμως θαφτεί σε άλλο ομαδικό τάφο.

Ο νέος αυτός ομαδικός τάφος εντοπίσθηκε στο δήμο της Τλαχομούλκο, στην περιφέρεια της Γουαδαλαχάρας, πρωτεύουσας της Χαλίσκο και δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Μεξικού, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Η εισαγγελία σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε αναφέρει πως η έρευνα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Άλλοι δύο μυστικοί ομαδικοί τάφοι βρέθηκαν στα τέλη του 2019 στην Τλαχομούλκο: ο πρώτος, που εντοπίστηκε τον Νοέμβριο, περιείχε 31 πτώματα, ενώ ο δεύτερος, που βρέθηκε μόλις ένα μήνα μετά τον Δεκέμβριο, είχε μέσα λείψανα 50 ατόμων.

Σύμφωνα με τις αρχές, η βία στην περιοχή κλιμακώθηκε τον Μάρτιο του 2017, όταν διασπάστηκε το ισχυρό καρτέλ Νέα Γενιά της Χαλίσκο. Συμμορίες αναμετρώνται στην Τλαχομούλκο και στην κοντινή πόλη Γουαναχουάτο, ιδίως για τον έλεγχο της λαθραίας διακίνησης καυσίμων.

Σύμφωνα εξάλλου με επίσημα στοιχεία, έχουν εντοπιστεί πάνω από 3.000 μυστικοί ομαδικοί τάφοι με πάνω από 5.000 πτώματα στο Μεξικό από το 2006, όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Φελίπε Καλδερόν κήρυξε τον επονομαζόμενο και «πόλεμο των ναρκωτικών», αναπτύσσοντας μονάδες του στρατού στο εσωτερικό της χώρας προκειμένου να πατάξει τα καρτέλ των ναρκωτικών.

Η αμφιλεγόμενη αυτή στρατηγική σύμφωνα με αναλυτές οδήγησε στον κατακερματισμό των μεγαλύτερων καρτέλ και τη δημιουργία νέων, ακόμα πιο βίαιων και αιμοδιψών συμμοριών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα