Μέτρα κατά των Γκιουλενιστών ζήτησε ο Χ. Ακάρ από τα Σκόπια

Μέτρα κατά των Γκιουλενιστών ζήτησε ο Χ. Ακάρ από τα Σκόπια

Τη λήψη μέτρων από τις αρχές της Βόρειας Μακεδονίας εις βάρος υποστηρικτών του ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που φέρονται να διαμένουν στη χώρα, ζήτησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με την υπουργό Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, Ράντμιλα Σεκερίνσκα.

«Έχουμε τα ονόματα μερικών από τους επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση των θεσμικών οργάνων των δύο χωρών και είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι τις επόμενες μέρες τα θεσμικά όργανα της Βόρειας Μακεδονίας θα λάβουν συγκεκριμένα μέτρα εις βάρος τους. Οι δομές της οργάνωσης FETO, που υπάρχουν στη Βόρεια Μακεδονία, επιβαρύνουν τις σχέσεις των δύο χωρών και υπονομεύουν, κατά κάποιο τρόπο, τις φιλικές και αδελφικές σχέσεις που έχουμε» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων εκτιμούν πως η Τουρκία εξαρτά τη στάση της όσον αφορά στην κύρωση του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ από την έκδοση υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν που φέρονται να ζουν στη χώρα.

Πάντως, η υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα κυρώσει, το επόμενο διάστημα, το Πρωτόκολλο Προσχώρησης της χώρας της στο ΝΑΤΟ.

Παλαιότερες αναφορές μέσων ενημέρωσης των Σκοπίων, σημείωναν ότι η Τουρκία θεωρεί πως υποστηρικτές του φερόμενου ως εντολέα του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016 στην Τουρκία, Φετουλάχ Γκιουλέν, ελέγχουν ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Βόρεια Μακεδονία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ