Μέρκελ: Στα όρια αντοχής το γερμανικό σύστημα Υγείας αν δεν λάβουμε νέα μέτρα

Μέρκελ: Στα όρια αντοχής το γερμανικό σύστημα Υγείας αν δεν λάβουμε νέα μέτρα

Εάν τα κρούσματα του κορονοϊού συνεχίσουν να αυξάνονται το σύστημα Υγείας θα φτάσει στα όριά του, προειδοποίησε σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται κάθε 7-8 ημέρες και των ΜΕΘ κάθε 10 μέρες.

Σύμφωνα με την Bild, επικαλούμενη συμμετέχοντες στη συνάντηση, η Μέρκελ δήλωσε πως «χρειάζεται να διπλασιαστεί ξανά τέσσερις φορές και το σύστημα θα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο»

Τη Δευτέρα, ο Bild ανέφερε ότι η Μέρκελ μελετάει το μέτρο του lockdown που θα επικεντρωνόταν κυρίως στο κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων καθώς και τους περιορισμούς των δημοσίων εμφανίσεων. 

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Πίτερ Αλτμάγιερ δήλωσε η Γερμανία μπορεί να φτάσει σε ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων της τάξεως των 20.000 μέχρι το τέλος της εβδομάδας. «Αντιμετωπίζουμε εκθετική αύξηση. Στη Γερμανία ο αριθμός των νέων λοιμώξεων αυξάνεται κατά 70-75% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα», είπε.

Η Γερμανία, που ήταν συγκριτικά σε καλύτερη θέση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά τις συνέπειες της πανδημίας, το πρώτο εξάμηνο βρίσκεται πλέον και εκείνη στη δίνη του δεύτερου κύματος, ωθώντας τη Μέρκελ να προχωρήσει την Τετάρτη σε συνομιλίες  με τους ηγέτες των κρατιδίων για επιπλέον περιορισμούς.

Την Τρίτη, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 11.409. Αυτό συγκρίνεται με 6.868 περιπτώσεις πριν από μια εβδομάδα και με το ημερήσιο ρεκόρ 14.714 που αναφέρθηκαν το Σάββατο.

Ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι η αύξηση των νέων λοιμώξεων ήταν «πολύ ανησυχητική» και οι αρχές έπρεπε να εφαρμόσουν γρήγορα «στοχευμένα, προσωρινά και εστιασμένα» μέτρα όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα σε όλη τη Γερμανία.

AP Photo/Markus Schreiber, Pool