Με διακοπή διαπραγματεύσεων και επανέναρξη πυρηνικών δοκιμών απειλεί η Βόρεια Κορέα

Με διακοπή διαπραγματεύσεων και επανέναρξη πυρηνικών δοκιμών απειλεί η Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και να διεξάγει εκ νέου πυραυλικές και πυρηνικές δοκιμές, προειδοποίησε η υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass.

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να υποκύψουμε στα αιτήματα των ΗΠΑ που τέθηκαν στο Ανόι, ούτε είμαστε διατεθειμένοι να εμπλακούμε σε διαπραγματεύσεις αυτού του είδους», υπογράμμισε η Τσόε Σον Χούι μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η υφυπουργός Εξωτερικών Τσόε Σον Χούι σημείωσε πως ο Βορράς είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος από το αδιέξοδο στη συνάντηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ-ουν στο Ανόι.

Κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την κατάρρευση των συνομιλιών, λέγοντας ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία ήταν υπερβολικά απαιτητική και άκαμπτη: «Οι Αμερικανοί ήταν πολύ απασχολημένοι με την επιδίωξη των πολιτικών τους συμφερόντων και δεν είχαν καμία ειλικρινή πρόθεση να επιτύχουν αποτέλεσμα», πρόσθεσε σύμφωνα με το TASS.

Άφησε, δε, ανοικτό το ενδεχόμενο η χώρα της να τερματίσει το μορατόριουμ στις δοκιμές πυρηνικών όπλων και πυραύλων μεγάλης εμβέλειας. «Το αν θα διατηρήσουμε το μορατόριουμ ή όχι είναι απόφαση του προέδρου μας και της επιτροπής κρατικών υποθέσεων», ανέφερε, χαρακτηριστικά ενώ ξεκαθάρισε ότι η όποια απόφαση θα ληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.