Μαζικά τεστ αντισωμάτων σε παραλιακό θέρετρο της Πορτογαλίας

Μαζικά τεστ αντισωμάτων σε παραλιακό θέρετρο της Πορτογαλίας

Το δημοφιλές παραλιακό θέρετρο Κασκάις ανακοίνωσε ότι θα είναι η πρώτη πόλη στην Πορτογαλία που θα κάνει τεστ αντισωμάτων έναντι του κορονοϊού και στους 200.000 κατοίκους του για να τους επιτρέψει να απολαύσουν όσο πιο φυσιολογικά γίνεται την καλοκαιρινή περίοδο παρά την κρίση.

Τα αποτελέσματα βγαίνουν εντός 24 ωρών και ο δήμος του Κασκάις ελπίζει να διενεργεί 5.000 τεστ την εβδομάδα έχοντας καταλήξει σε συμφωνία με την φαρμακευτική εταιρεία Roche. Κάθε τεστ κοστίζει 5 ευρώ, με τα έξοδα να καλύπτονται από τον δήμο και αρκετούς χορηγούς.

Τα μαζικά τεστ αντισωμάτων είναι μια λύση που εξετάζουν αρκετές χώρες προκειμένου να επιταχύνουν την έξοδό τους από την κρίση.

Η Πορτογαλία, που έχει έως τώρα σχεδόν 30.000 κρούσματα και 1.277 θανάτους αρχίζει τώρα τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού που είχαν επιβληθεί από τα μέσα Μαρτίου. Παρόλο που τα τεστ ανιχνεύουν την παρουσία αντισωμάτων που δείχνουν ότι κάποιος έχει ήδη μολυνθεί από τον κορονοϊό, δεν είναι ακόμη σίγουρη η διάρκεια της ανοσίας που προσφέρουν αυτά τα αντισώματα.

Για να ενθαρρύνουν τον κόσμο να βγει και πάλι έξω με ασφάλεια, οι αρχές του Κασκάις εφαρμόζουν πρωτοβουλίες όπως δωρεάν μετακινήσεις με τα λεωφορεία, αυτόματους πωλητές μασκών και γεωμετρικά σχήματα στο γρασίδι των πάρκων που βοηθούν τους επισκέπτες να διατηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις.