Μαρόκο: Στους 12 οι νεκροί από το ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες

Μαρόκο: Στους 12 οι νεκροί από το ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες

Τα πτώματα άλλων πέντε μεταναστών που προσπαθούσαν να φτάσουν στα ισπανικά παράλια εντοπίστηκαν σήμερα κοντά στην Καζαμπλάνκα, μετά τη βύθιση του πλοιαρίου τους, το Σάββατο, ανεβάζοντας τον απολογισμό της τραγωδίας στους 12 νεκρούς.

Τα θύματα "αναγνωρίστηκαν από τους οικείους τους", ανέφεραν οι τοπικές αρχές. Όλοι τους επέβαιναν στο φουσκωτό που βυθίστηκε στον Ατλαντικό, σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από την Καζαμπλάνκα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι τώρα πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο πλοιάριο.

Από τον Ιανουάριο, περισσότεροι από 15.000 μετανάστες έχουν φτάσει στην Ισπανία δια θαλάσσης. Συχνά αποπλέουν από το βόρειο Μαρόκο (στη Μεσόγειο) που απέχει μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τη νότια Ισπανία. Κάποιες, σπάνιες, φορές, όμως προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη με αφετηρία την Καζαμπλάνκα, που απέχει περισσότερα από 350 χιλιόμετρα από τα ισπανικά παράλια.

Να σημειωθεί πάντως ότι οι αφίξεις δια θαλάσσης στην Ισπανία παρουσιάζουν σημαντική μείωση σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, όταν οι μαροκινές αρχές απέτρεψαν περίπου 89.000 "απόπειρες παράτυπης μετανάστευσης", σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ