Μαρόκο: Διάσωση 156 μεταναστών στη Μεσόγειο

Μαρόκο: Διάσωση 156 μεταναστών στη Μεσόγειο

Η ακτοφυλακή του Μαρόκου διέσωσε χθες Πέμπτη 156 μετανάστες στη Μεσόγειο, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του βασιλείου.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που διασώθηκαν — κυρίως υπηκόους χωρών της Αφρικής — συγκαταλέγονταν 15 γυναίκες και 3 παιδιά. Οι μετανάστες, που είχαν επιβιβαστεί σε πολλά φουσκωτά πλεούμενα, αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα και κίνδυνο, εξήγησαν οι ένοπλες δυνάμεις.

Στους μετανάστες, η υγεία ορισμένων εκ των οποίων ήταν σε κακή κατάσταση, προσφέρθηκαν ιατρικές περιποιήσεις πάνω στα σκάφη της ακτοφυλακής. Οδηγήθηκαν σε διάφορα λιμάνια του Μαρόκου, σύμφωνα με την ανακοίνωση των μαροκινών ένοπλων δυνάμεων.

Το Μαρόκο έχει μετατραπεί σε κόμβο πολλών μεταναστών, κυρίως από αφρικανικές χώρες, που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής. Προσπαθούν να μπουν στους δύο ισπανικές θύλακες, τη Θέουτα και τη Μελίγια, ή να φθάσουν στις ισπανικές ακτές με πλεούμενα, συχνά κάθε άλλο παρά αξιόπλοα.

Σύμφωνα με τις μαροκινές αρχές, αποτράπηκαν πάνω από 40.300 προσπάθειες μεταναστών να φθάσουν παράτυπα στην Ευρώπη κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2019.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ