Μαλαισία: Οι αρχές έκλεισαν 111 σχολεία μίας πόλης μετά τη διαρροή τοξικών αποβλήτων

Μαλαισία: Οι αρχές έκλεισαν 111 σχολεία μίας πόλης μετά τη διαρροή τοξικών αποβλήτων

Οι αρχές της Μαλαισίας αναγκάστηκαν να κλείσουν 111 σχολεία μετά τη διαρροή τοξικών αποβλήτων σε έναν ποταμό την προηγούμενη εβδομάδα εξαιτίας της οποίας έπαθαν δηλητηρίαση περισσότεροι από 300 μαθητές, καθηγητές και άλλοι, ανακοίνωσε αργά χθες Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας της χώρας.

Ένα φορτηγό πιστεύεται ότι έριξε αυτά τα τοξικά απόβλητα σε έναν ποταμό κοντά στα σχολεία της βιομηχανικής πόλης Πάσιρ Γκουντάνγκ στην πολιτεία Τζόχουρ με αποτέλεσμα να εκλυθούν τοξικά αέρια και πολλές δεκάδες άνθρωποι να εμφανίσουν συμπτώματα δηλητηρίασης.

Σχεδόν 300 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, χρειάστηκε να λάβουν τις πρώτες βοήθειες και πολλοί να νοσηλευθούν αφού εισέπνευσαν τα τοξικά αέρια, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bernama.

«Βάσει της τρέχουσας κατάστασης και έπειτα από τις συστάσεις της επιτροπής διαχείρισης καταστροφών της πολιτείας το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να κλείσει και τα 111 σχολεία της Πάσιρ Γκουντάνγκ αμέσως», επεσήμανε ο υπουργός Μάζλι Μάλικ σε ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα χθες στον λογαριασμό του στο Twitter ο Μάλικ ανέφερε ότι η κατάσταση γίνεται «ολοένα και πιο κρίσιμη».

Ο άνδρας που φέρεται να ευθύνεται για τη ρίψη των τοξικών αποβλήτων θα παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Αν κριθεί ένοχος, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε έως και πέντε χρόνια φυλάκιση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ