Μ. Τσαβούσογλου: Πολλοί υποστηρικτές του Γκιουλέν έχουν συλληφθεί στις ΗΠΑ

Μ. Τσαβούσογλου: Πολλοί υποστηρικτές του Γκιουλέν έχουν συλληφθεί στις ΗΠΑ

Πολλοί υποστηρικτές του Τούρκου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν έχουν συλληφθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε ομιλία του στο κοινοβούλιο, στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, διενεργούνται «έρευνες σε 15 Πολιτείες» και "σε ορισμένα μέρη, όπως στο Νιου Τζέρσεϊ, έχουν ξεκινήσει οι συλλήψεις".

Σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον ο Τσαβούσογλου είπε ότι έδωσε στον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, κατάλογο με τα ονόματα 84 ανθρώπων των οποίων την έκδοση ζητά η Τουρκία.

Στην ομιλία του σήμερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ ισχυρίστηκε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι "καταβάλλονται προσπάθειες για να εκδοθεί ο ηγέτης των τρομοκρατών" αλλά και ότι η Άγκυρα αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό αυτές τις δηλώσεις επειδή "έχει ακούσει αυτά τα πράγματα και στο παρελθόν".

Χθες, ο κ. Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ είπε στον Ερντογάν, στο πλαίσιο της Συνόδου των G20 στην Αργεντινή, ότι οι ΗΠΑ εργάζονται για την απέλαση Γκιουλέν καθώς και άλλων ατόμων.