Μ. Τσαβούσογλου: Καμία καθυστέρηση στην παράδοση των S-400

Μ. Τσαβούσογλου: Καμία καθυστέρηση στην παράδοση των S-400

Την παράδοση των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 επιβεβαίωσε χθες ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου από το προεδρικό μέγαρο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με πιθανή καθυστέρηση της παράδοσής, o Τσαβούσογλου τόνισε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Υπενθυμίζεται πως Μόσχα και Άγκυρα οριστικοποίησαν τη συμφωνία για την προμήθεια ρωσικών πυραύλων S-400, στα τέλη του 2017, έναντι του ποσού των 2,5 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανικό ομόλογό του Μάικ Πομπέο αύριο χωρίς να διευκρινήσεις περαιτέρω.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους στην απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, το οποίο δεν είναι συμβατό με τα συστήματα του ΝΑΤΟ και αντιμετωπίζεται ως απειλή για αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35.

Σημειώνεται ότι με αφορμή το θέμα αυτό, ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Ρόμπερτ Μενέντεζ, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ είχε ξεκαθαρίσει πως «δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν τα F-35. Δεν θα πάρουν τα F-35, γιατί θα υπάρξουν κυρώσεις βάσει των κανόνων που υπάρχουν σήμερα».

photo by AP