M. Τσαβούσογλου: Χωρίς διαβατήριο οι επισκέψεις Ρώσων στην Τουρκία

M. Τσαβούσογλου: Χωρίς διαβατήριο οι επισκέψεις Ρώσων στην Τουρκία

Τη δυνατότητα ταξιδιών Ρώσων επισκεπτών στην Τουρκία χωρίς διαβατήριο ανακοίνωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μια εξέλιξη που πιθανόν να επηρεάσει το τουριστικό ρεύμα από την Ρωσία προς την Ελλάδα.

«Έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις ώστε οι Ρώσοι πολίτες να επισκέπτονται τη χώρα μας μόνο με τα δελτία ταυτότητάς τους χωρίς διαβατήριο», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu. «Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έρχεται στην Αττάλεια στις 28 Μαρτίου για να συζητήσουμε λεπτομερώς το θέμα και στη συνέχεια θα πάμε στη Μόσχα στις 8 Απριλίου», πρόσθεσε ο Μ. Τσαβούσογλου.

Τον περασμένο μήνα, ο Βλάντιμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την άρση των απαιτήσεων θεώρησης για τους Τούρκους κατόχους διαβατηρίων και τους οδηγούς φορτηγών που ταξιδεύουν στη Ρωσία.

Οι νέοι κανόνες ισχύουν και για τους Τούρκους πολίτες με ειδικά διαβατήρια για μικρής διάρκειας επαγγελματικά ταξίδια, συμπεριλαμβανομένων των διπλωματικών αποστολών και προξενικών γραφείων, καθώς και των επαγγελματιών οδηγών που μεταφέρουν διεθνές φορτίο.