Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, 12:49
Τελευταία ενημέρωση: 13:18

-A +A

Μ. Τσαβούσογλου: Αντίποινα εάν οι ΗΠΑ μας επιβάλουν κυρώσεις

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, 12:49
Τελευταία ενημέρωση: 13:18
Μ. Τσαβούσογλου: Αντίποινα εάν οι ΗΠΑ μας επιβάλουν κυρώσεις
-A +A

Σε αντίποινα θα προχωρήσει η Τουρκία, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν κυρώσεις στην Αγκυρα, για την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400, όπως σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τη Δευτέρα.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο TGRT Haber, ο Τσαβούσογλου είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλει να επιβάλει κυρώσεις, καθώς και ότι δεν αναμένει πως η αμερικανική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε τέτοια δράση.

«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλουν κυρώσεις, θα απαντήσουμε ανάλογα. Ένα (σχετικό) βήμα θα μπορούσε επίσης να ληφθεί όσον αφορά την αεροπορική βάση Ιντζιρλίκ. Αυτή είναι μια φυσιολογική τοποθέτηση υπό αυτές τις συνθήκες, όχι μια απειλή και εκβιασμός», δήλωσε συγκεκριμένα ο Τσαβούσογλου.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το ρωσικό σύστημα αεράμυνας θα τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στις αρχές του 2020.

Ειδική αναφορά έκανε και στην απόφαση της Ουάσιγκτον να αποκλείσει την Τουρκία από το πρόγραμμα ανάπτυξης των F-35, παραπέμποντας στην ανησυχία των υπόλοιπων συμμετεχουσών χωρών για τις εν λόγω εξελίξεις.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η Τουρκία «θα καλύψει απ' αλλού τις ανάγκες της», εφόσον οι ΗΠΑ δεν προμηθεύσουν στην Άγκυρα τα μαχητικά F-35.

Η δήλωση του Μελβούτ Τσαβούσογλου, επήλθε μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι ο πρόεδρος Τραμπ και ο αρμόδιος υπουργός Μάικ Πομπέο «εξετάζουν όλες τις επιλογές για την προμήθεια των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων»

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα