Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, 17:38

-A +A

Μ. Ρόμνει: Τέσσερις Ρεπουμπλικανοί Γερουσιαστές θέλουν να καταθέσει ο Μπόλτον 

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, 17:38
Μ. Ρόμνει: Τέσσερις Ρεπουμπλικανοί Γερουσιαστές θέλουν να καταθέσει ο Μπόλτον 
-A +A

Ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής της Γιούτα Μιτ Ρόμνει υποστήριξε σήμερα ότι τουλάχιστον τέσσερις συνάδελφοι του από το ίδιο κόμμα θα ψήφιζαν υπέρ της κλήτευσης ως μάρτυρα στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία του πρώην συμβούλου Ασφαλείας Τζον Μπόλτον, μετά το χειρόγραφό του, το οποίο έφεραν στο φως οι «New York Times» και το οποίο φέρεται να αποδεικνύει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος όντως ζήτησε το πάγωμα της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, οι Γερουσιαστές από την μεριά των Ρεπουμπλικανών είναι η Λίζα Μαρκόφσκι, η Σουζάν Κόλλινς και ενδεχομένως ο Κόρι Γκάρντερ. Αν τεθεί ζήτημα ψηφοφορίας για την κλήτευση μαρτύρων απαιτείται απλή πλειοψηφία στη Γερουσία, στην οποία οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν αριθμητική υπεροπλία 6 Γερουσιαστών (53-47).

Χθες, οι «New York Times», δημοσίευσαν αποσπάσματα – αν και όχι αυτούσια – από ένα ανέκδοτο βιβλίο του Τζον Μπόλτον. Σε αυτά περιλαμβάνεται η κατηγορία περί κατάχρησης εξουσίας με την οποία βαρύνεται ο Ντόναλντ Τραμπ, ότι δηλαδή έδωσε εντολή σε ανώτατο αξιωματούχο τον Αύγουστο να παρακρατήσει τη στρατιωτική βοήθεια των 391 εκατ. δολαρίων προς την Ουκρανία έως ότου Ουκρανοί αξιωματούχοι θα συναινούσαν στη διεξαγωγή έρευνας για την οικογένεια του Τζο Μπάιντεν – του κυριότερου πολιτικού αντιπάλου του.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ δήλωσε ότι πρέπει να κληθούν να καταθέσουν ανώτεροι νυν και πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη δίκη του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Σε ανάρτησή του στο twitter μετά το δημοσίευμα ο Σούμερ επισήμανε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πλέον υποχρεωμένοι να συμφωνήσουν να κληθεί ο Μπόλτον να καταθέσει.

Από την πλευρά του ίδιου του Μπόλτον, ο οποίος πριν από την έναρξη της δίκης είχε δηλώσει πρόθυμος να καταθέσει, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο σχόλιο ούτε και από τον Λευκό Οίκο. Ο Ντόναλντ Τραμπ ωστόσο έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θέλει να καταθέσει ο Μπόλτον για θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια.

AP Photo/J. Scott Applewhite

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα