Μ. Ρόμνεϊ: Αν ο Τραμπ είναι υποψήφιος το 2024 θα κερδίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Μ. Ρόμνεϊ: Αν ο Τραμπ είναι υποψήφιος το 2024 θα κερδίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Ο Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ, εκ των σημαντικότερων επικριτών του Ντόναλντ Τραμπ, εκτιμά ότι αν ο πρώην πρόεδρος είναι υποψήφιος για το χρίσμα το 2024, τότε είναι πολύ πιθανό να το κερδίσει.

Σε συνέντευξη για λογαριασμό της New York Times, ο Ρεπουμπλικανός της Γιούτα δήλωσε "σίγουρος" ότι ο πρώην πρόεδρος θα παίξει σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια - τονίζοντας ότι ο Τραμπ έχει "μακράν την πιο βροντερή φωνή και μεγάλο αντίκτυπο κόμμα".

"Δεν ξέρω αν θα είναι υποψήφιος το 2024 ή όχι. Αλλά αν το κάνει, είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσει το χρίσμα", δήλωσε ο Ρόμνεϊ ο οποίος πρόσθεσε "κοιτάζω τις δημοσκοπήσεις οι οποίες δείχνουν ότι είναι εξαιρετικά δημοφιλής εντός των ψηφοφόρων του κόμματος".

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρόμνεϊ ψήφισε υπέρ της καταδίκης του Τραμπ τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη δίκη του στη Γερουσία. Πέραν αυτών, ο υποψήφιος για την προεδρία με τους Ρεπουμπλικανούς το 2012, έχει ασκήσει σφοδρή κριτική στον Τραμπ για πολλές πράξεις κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, συμφωνα με μια δημοσκόπηση POLITICO / Morning Consult που διεξήχθη τις ημέρες μετά τη δεύτερη δίκη του Τραμπ, το 57% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων δήλωσε ότι ήθελαν ο πρώην πρόεδρος να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο κόμμα τους.