Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, 21:43
Τελευταία ενημέρωση: 22:43

-A +A

Πομπέο: Οι ΗΠΑ θα αποτρέψουν οι διαδηλώσεις στη Λ. Αμερική να γίνουν ταραχές

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, 21:43
Τελευταία ενημέρωση: 22:43
Πομπέο: Οι ΗΠΑ θα αποτρέψουν οι διαδηλώσεις στη Λ. Αμερική να γίνουν ταραχές
-A +A

 

Για προσπάθειες σφετερισμού των διαδηλώσεων στην Λατινική Αμερική, σε πολλές χώρες της οποίας έχουν ξεσπάσει μαζικές κινητοποιήσεις, κατηγόρησε την Κούβα και την Βενεζουέλα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ο Μάικ Πομπέο δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν τις χώρες που επιδιώκουν να αποτρέψουν τις κινητοποιήσεις να εξελιχθούν σε ταραχές.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Πομπέο αναφέρθηκε στις πρόσφατες πολιτικές διαμαρτυρίες στη Βολιβία, τη Χιλή, την Κολομβία και τον Ισημερινό και δήλωσε ότι η Κολομβία είχε κλείσει τα σύνορά της με τη Βενεζουέλα εξαιτίας των ανησυχιών της ότι θα εισέλθουν διαδηλωτές από τη γειτονική χώρα.

«Εμείς στην κυβέρνηση Τραμπ θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε χώρες που προσπαθούν να αποτρέψουν την Κούβα και την Βενεζουέλα να σφετερίζονται αυτές τις διαδηλώσεις και θα συνεργαστούμε με νόμιμες (κυβερνήσεις) για να αποτρέψουμε οι διαδηλώσεις να εξελιχθούν σε ταραχές και βίαια επεισόδια που δεν αντικατοπτρίζουν την δημοκρατική βούληση του λαού», είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκι.

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει κλιμακώσει την πίεση που ασκεί στην Κούβα, αναιρώντας την πολιτική αναθέρμανσης των διμερών σχέσεων που είχε αρχίσει επί των ημερών του προκατόχου του, του Δημοκρατικού Μπαράκ Ομπάμα, σημειώνει το Reuters και προσθέτει πως η Ουάσινγκτον κατηγορεί τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Αβάνας στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, τον Νικολάς Μαδούρο, συμπληρώνοντας ότι οι ΗΠΑ, μαζί με 50 χώρες, αναγνωρίζουν ως νόμιμο μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.

Στην ομιλία του ο Πομπέο δήλωσε ότι ο Μαδούρο «κρέμεται από μια κλωστή» και παρά το ότι θα συνεχίσει την καταστολή  του λαού της Βενεζουέλας, είναι σίγουρος ότι η ηγεσία του προέδρου της Βενεζουέλας θα τελείωσε σύντομα. «Το τέλος είναι κοντά και για τον Μαδούρο, απλά δεν ξέρουμε το πότε», κατέληξε.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα