ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Μ. Ντράγκι για συνάντηση με Κυρ. Μητσοτάκη: Έχουμε να μάθουμε πολλά από την Ελλάδα

Μ. Ντράγκι για συνάντηση με Κυρ. Μητσοτάκη: Έχουμε να μάθουμε πολλά από την Ελλάδα

Στη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Λιβύη αναφέρθηκε ο Μάριο Ντράγκι κατά τη διάρκεια συνέντευξή τους ο οποίος και επισήμανε ότι η Ιταλία έχει να μάθει πολλά από την Ελλάδα η οποία -  όπως και η Ισπανία - ανακοίνωσε ότι θα υποδεχθεί τους Αμερικανούς τουρίστες με ψηφιακό διαβατήριο. «Πρέπει να το κάνουμε και εμείς», υπογράμμισε, ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Μάριο Ντράγκι εστίασε στο θέμα των κοινών συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο, στην επιδιωκόμενη σταθερότητα στη Λιβύη, αλλά και στα ψηφιακά διαβατήρια για την τόνωση του τουρισμού. «Μιλήσαμε για τη δυνατότητα συνεργασίας. Η Ιταλία μπορεί να μάθει πολλά: Παραδείγματος χάρη, η Ελλάδα, όπως και η Ισπανία, ανακοίνωσε ήδη ότι θα υποδεχθεί τους Αμερικανούς τουρίστες με ψηφιακό διαβατήριο. Πρέπει να το κάνουμε και εμείς και θα έπρεπε να το κάνουμε αμέσως, διότι η θερινή σεζόν είναι αύριο».

Όπως τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός: «Κοιτάζοντας τι κάνουν οι άλλοι, μαθαίνεις πολλά. Σε ό,τι αφορά την συνεργασία μας, είναι σαφές ότι Ιταλία και Ελλάδα, αλλά και η Ισπανία, έχουν κοινά συμφέροντα στην Μεσόγειο. Η συνεργασία αυτή φαίνεται και στις Ευρωπαϊκές Συνόδους Κορυφής, όπου σε αυτά και άλλα θέματα, υιοθετούμε κοινές θέσεις. Αυτό συμβαίνει και χωρίς την ανάγκη να τις έχουμε προετοιμάσει, χωρίς προκαταρκτικές επαφές».

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν στην Λιβύη, για την επαναλειτουργία της ελληνικής πρεσβείας και επωφεληθήκαμε της ευκαιρίας για να έχουμε μια σύντομη συνάντηση στο αεροδρόμιο. Αναζητούμε πάντα τέτοιου είδους ευκαιρίες συνάντησης», πρόσθεσε.