Μ. Βρετανία: «Υπό ένταξη» στη λίστα των εστιών κορονοϊού το Λονδίνο 

Μ. Βρετανία: «Υπό ένταξη» στη λίστα των εστιών κορονοϊού το Λονδίνο 
Τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται ραγδαία στη Μ. Βρετανία
AP Images

Η βρετανική κυβέρνηση πρόσθεσε το Λονδίνο στη λίστα «στενής παρακολούθησης» των πιθανών εστιών μετάδοσης του κορονοϊού καθώς τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία σε ολόκληρη τη χώρα.

Παρότι προς το παρόν δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο lockdown, η τοποθέτηση της βρετανικής πρωτεύουσας σε αυτή την λίστα σημαίνει ότι ήδη οι αρχές βρίσκονται σε επαγρύπνηση, κυρίως μέσω της διεξαγωγής περισσότερων τεστ και ιχνηλάτησης επαφών.

Η είδηση αυτή έρχεται λίγο μετά τη δημοσίευση έρευνας του King’s College,  βάσει της οποίας μόνο το 18,2% των ερωτηθέντων που ανέφερε ότι είχε συμπτώματα κορονοϊού τις τελευταίες επτά ημέρες δεν βγήκε από το σπίτι του από τότε που εμφανίστηκαν τα συμπτώματα και μόνο το 11,9% ζήτησε να υποβληθεί σε τεστ.

Η έρευνα εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα του αγγλικού προγράμματος τεστ και ιχνηλάτησης, καθώς ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιχειρεί να θέσει υπό έλεγχο τον αυξανόμενο αριθμό των μολύνσεων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν 6.634 νέα κρούσματα, τον υψηλότερο αριθμό από την έναρξη καταγραφής στοιχείων και ξεπερνώντας την κορύφωση κατά το πρώτο κύμα κορονοϊού στη διάρκεια της άνοιξης.

Παρ’ όλα αυτά, οι ειδικοί σημειώνουν ότι τα κρούσματα-ρεκόρ οφείλονται εν μέρει και στον κατά πολύ μεγαλύτερο αριθμό ελέγχων.