Μ. Βρετανία: 351 νεκροί σε ένα 24ωρο - Περισσότερα από 254.000 τα κρούσματα

Μ. Βρετανία: 351 νεκροί σε ένα 24ωρο - Περισσότερα από 254.000 τα κρούσματα

Στους 36.393 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των θανάτων από κορονοϊό στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς επιπλέον 351 ασθενείς υπέκυψαν από επιπλοκές της νόσου Covid-19 το τελευταίο 24ωρο, σε νοσοκομεία και στην υπόλοιπη κοινότητα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα ανέρχονται σε  254.195, ενώ το τελευταίο 24ωρο διαγνώσθηκαν επιπλέον 3.287 άτομα θετικά στον κορονοϊό. 

Εξάλλου, χθες (21/5) στην καθιερωμένη ενημέρωση της κυβέρνησης αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει σταδιακά η διάθεση των τεστ αντισωμάτων για τον κορονοϊό, με τους πρώτους που θα υποβληθούν στην εξέταση θα είναι το προσωπικό και οι ασθενείς του NHS (βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας), οι εργαζόμενοι και οι ένοικοι σε κέντρα φροντίδας.

Παράλληλα, ο Χάνκοκ κατά την χθεσινή ενημέρωση δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε συμφωνίες με τις φαρμακευτικές εταιρίες Roche και Abbott για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων τεστ αντισωμάτων που θα διατίθενται τους επόμενους μήνες. Οι προμήθειες των τεστ θα διανεμηθούν σε όλη τη Βρετανία και κάθε αποκεντρωμένη διοίκηση θα αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα διαθέσει το τεστ, σε τοπικό επίπεδο. «Είναι ένα σημαντικό ορόσημο και αντιπροσωπεύει την επιπλέον πρόοδο στο εθνικό μας πρόγραμμα για τις εξετάσεις» είπε.