Συνεχίζεται η ταλαιπωρία στο Γκάτγουικ - Ανοίγει σταδιακά το αεροδρόμιο

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία στο Γκάτγουικ - Ανοίγει σταδιακά το αεροδρόμιο

Μετά το χάος και την ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων επιβατών το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, το δεύτερο μεγαλύτερο της ευρύτερης περιοχής του Λονδίνου, άνοιξε ξανά το πρωί της Παρασκευής 21/12 αλλά για περιορισμένο αριθμό πτήσεων.

Το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ στο Λονδίνο, είχε παραλύσει από προχθές Τετάρτη βράδυ, μετά τον εντοπισμό μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (drones) που πετούσαν πάνω από αυτό. Στο μεταξύ ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι βρετανικές αρχές για τον εντοπισμό του χειριστή των drones και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. 

"Ο διάδρομος αποπροσγειώσεων του Γκάτγουικ μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί και ένας περιορισμένος αριθμός αεροπλάνων προβλέπεται να απογειωθεί και να προσγειωθε", ανακοίνωσαν στο Twitter οι αρχές του αεροδρομίου, καλώντας τους επιβάτες να επαληθεύσουν την πραγματοποίηση των πτήσεών τους επικοινωνώντας με την αεροπορική τους εταιρεία προτού μεταβούν στο αεροδρόμιο, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ.

Επίσης η εταιρεία ανακοίνωσε με tweet της ότι οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρίες πριν πάνε στο αεροδρόμιο, διότι πολλές πτήσεις θα καθυστερήσουν ή μπορεί και να ακυρωθούν.

Να σημειώσουμε ότι η απόφαση για κλείσιμο του αεροδρομίου λήφθηκε το βράδυ της Τετάρτης μετά τις 9 τοπική ώρα. Έξι ώρες αργότερα το Γκάτγουικ άνοιξε ξανά, αλλά μόνο για περίπου 45 λεπτά, καθώς δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) εντοπίστηκαν να πετούν στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια του χάους στο Γκάτγουικ, 760 πτήσεις καθηλώθηκαν και 110.000 επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο.