Λήξη συναγερμού εξαιτίας εγκαταλελειμμένου οχήματος κοντά στην MI6

Λήξη συναγερμού εξαιτίας εγκαταλελειμμένου οχήματος κοντά στην MI6

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές στο Λονδίνο μετά τις 16:00 (18:00 ώρα Ελλάδος) αφότου εντοπίσθηκε ένα εγκαταλελειμμένο οχήματος επί της γέφυρας Βόξολ (Vauxhall), η οποία βρίσκεται πλησίον του αρχηγείου της μυστικής υπηρεσίας MI6. Οι αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν από πεζούς και οχήματα την γέφυρα και διεξήγαγαν εκτεταμένες έρευνες.

Δήλωση του εκπροσώπου της Μητροπολιτικής αστυνομίας, αναφέρει πως επί τόπου έχουν σπεύσει ειδικές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις της αστυνομίας και εξειδικευμένοι αξιωματικοί ερευνούν το αυτοκίνητο, ενώ γνωστοποιήθηκε πως επί του παρόντος δεν έχουν γίνει συλλήψεις. Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε εξάλλου πως το αυτοκίνητο μετά από εξονυχιστικό έλεγχο κρίθηκε ότι δεν αποτελεί απειλή, χωρίς να δημοσιοποιηθούν περαιτέρω πληροφορίες. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας είχε κλείσει και ο παρακείμενος σταθμός του τραίνου καθώς συνεχίζονταν οι εκτεταμένες έρευνες. Περίπου στις 17:30 τοπική ώρα (19:30 ώρα Ελλάδος) εμφανίσθηκε ένας γερανοφόρο όχημα της αστυνομίας πάνω στην γέφυρα, το οποίο μετέφερε το όχημα.  

Εξαιτίας της εκκένωσης και του αποκλεισμού της γέφυρας είχε προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στην ευρύτερη περιοχή.

Κάποιοι εκ των πεζών που κινούντο πάνω στην γέφυρα ανέφεραν νωρίτερα πως εξαιτίας του αποκλεισμού της από τις αστυνομικές δυνάμεις, είχαν παγιδευτεί και δεν μπορούσαν να αποχωρήσουν.