Λιβύη: Επτά νεκροί μετά από αεροπορική επιδρομή σε εργοστάσιο

Λιβύη: Επτά νεκροί μετά από αεροπορική επιδρομή σε εργοστάσιο

Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων πέντε ξένοι εργάτες, και άλλοι 30 τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε σήμερα εναντίον ενός εργοστασίου σε νότιο προάστιο της Τρίπολης, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας.

Δύο Λίβυοι και πέντε ξένοι εργάτες, από το Μπανγκλαντές, την Αίγυπτο και τον Νίγηρα, σκοτώθηκαν σε ένα εργοστάσιο μπισκότων που επλήγη από την επιδρομή αυτή στην περιοχή Ουάντι Ράμπι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος, ο Αμίν αλ-Χασέμι.

Τα νότια προάστια της Τρίπολης αποτελούν το σκηνικό βίαιων συγκρούσεων από τον Απρίλιο, όταν ξεκίνησε η επίθεση του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ για την κατάληψη της λιβυκής πρωτεύουσας, έδρας της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Ο Χασέμι πρόσθεσε πως 30 ξένοι εργάτες τραυματίστηκαν από την επιδρομή.

Οι δυνάμεις που είναι πιστές στην ΚΕΕ υποστήριξαν μέσω της σελίδας τους στο Facebook «μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων» ότι εξαπέλυσαν την επιδρομή, σε «υποστήριξη στον εγκληματία πολέμου Χάφταρ».

Μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, η Λιβύη σπαράζεται από αδελφοκτόνες συγκρούσεις, όμως ορισμένες ξένες δυνάμεις κατηγορούνται ότι διεξάγουν έναν πόλεμο δι΄αντιπροσώπων μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο στρατάρχης Χάφταρ.

Τα ΗΑΕ, η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία κατηγορούνται ότι υποστηρίζουν τον στρατάρχη Μάρσαλ, ενώ το Κατάρ και η Τουρκία υποστηρίζουν την ΚΕΕ.

Οι συγκρούσεις αυτές έχουν προκαλέσει ήδη τον θάνατο τουλάχιστον 1.000 ανθρώπων και τον εκτοπισμό άλλων 120.000 από τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

AP Photo/Hazem Ahmed