Λευκός Οίκος: Το «shutdown» πιθανόν να διαρκέσει μέχρι τον Ιανουάριο

Λευκός Οίκος: Το «shutdown» πιθανόν να διαρκέσει μέχρι τον Ιανουάριο

Η μερική αναστολή των ομοσπονδιακών υπηρεσιών των ΗΠΑ πιθανόν να διαρκέσει μέχρι τον Ιανουάριο, επιβεβαίωσε σήμερα ο υπεύθυνος του Λευκού Οίκου για τον προϋπολογισμό Μικ Μαλβάνεϊ.

"Είναι πολύ πιθανό" το shutdown "να υφίσταται μέχρι το νέο Κογκρέσο" το οποίο πρέπει να συγκλιθεί για πρώτη φορά την 3η Ιανουαρίου, είπε ο Μαλβάνεϊ ενώ οι συζητήσεις για την επίτευξη ενός συμβιβασμού, που θα έβαζε τέλος στη μερική αναστολή των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, οι οποίες διακόπηκαν χθες Σάββατο, αναμένεται να επαναληφθούν στις 27 Δεκεμβρίου.

Χθες ο Ρεπουμπλικανός επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ ανακοίνωσε ότι "η Γερουσία θα συγκληθεί για μια συνεδρίαση τεχνικού επιπέδου την 24η Δεκεμβρίου. Η επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας προβλέπεται για την 27η Δεκεμβρίου".

Ο Μακόνελ επιβεβαίωσε την αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου για το θέμα της χρηματοδότησης ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Ο Λευκός Οίκος επανέλαβε χθες ότι ο Τραμπ συνεχίζει να πιέζει για το ποσό των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή ενός τείχους κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ