Λευκός Οίκος: Οι Μπάιντεν και Πούτιν θα μιλήσουν για την Ουκρανία την Τρίτη μέσω βιντεοδιάσκεψης

Λευκός Οίκος: Οι Μπάιντεν και Πούτιν θα μιλήσουν για την Ουκρανία την Τρίτη μέσω βιντεοδιάσκεψης

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσουν βιντεοδιάσκεψη την Τρίτη για να συζητήσουν για την τεταμένη κατάσταση στην Ουκρανία.

«Ο Μπάιντεν θα υπογραμμίσει τις αμερικανικές ανησυχίες για τις ρωσικές στρατιωτικές δραστηριότητες στα σύνορα με την Ουκρανία και θα επαναλάβει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», όπως ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Η ίδια πρόσθεσε πως άλλα θέματα της συνομιλίας των δύο ηγετών θα είναι «ζητήματα στρατηγικής σταθερότητας, του κυβερνοχώρου και περιφερειακά».

Επιπροσθέτως, οι δύο ηγέτες θα συνομιλήσουν για τις διμερείς σχέσεις και την εφαρμογή συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά τη σύνοδο κορυφής που πραγματοποίησαν τον Ιούνιο στη Γενεύη, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Η συνομιλία θα πραγματοποιηθεί πράγματι την Τρίτη», δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Οι διμερείς σχέσεις, φυσικά η Ουκρανία και η υλοποίηση των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν στη Γενεύη είναι τα κύρια θέματα στην ατζέντα», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι δεν αποκαλύφθηκε πότε ακριβώς θα γίνει η τηλεφωνική επικοινωνία.

 Υπενθυμίζεται ότι χτες σύμφωνα με δημοσίευμά της Washington Post, η Ρωσία προετοιμάζει επίθεση εναντίον της Ουκρανίας με τη συμμετοχή έως και 175.000 στρατιωτών ήδη το ερχόμενο έτος, μετά τους φόβους που εξέφρασε το Κίεβο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η Μόσχα προετοιμάζεται να εξαπολύσει «100 τάγματα που αποτελούνται από τακτικές ομάδες με εκτιμώμενη δύναμη 175.000 ανδρών, όπως και άρματα μάχης, πυροβολικό και άλλον εξοπλισμό», δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

 Η Ρωσία απέρριψε ωστόσο τα δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ σχετικά με μια πιθανή ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι προσπαθεί να επιδεινώσει την κατάσταση, κατηγορώντας τη Μόσχα, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

 Διαβάστε ακόμα:

Λευκός Οίκος: Έτοιμοι να αναλάβουμε δράση εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία

Ρωσία: Η επιθυμία της Ουκρανίας να ανακτήσει την Κριμαία αποτελεί «άμεση απειλή»