Λετονός Πρωθυπουργός: Δεν θα υπάρξει συμφωνία στην ΕΕ χωρίς δια ζώσης συνάντηση των ηγετών

Λετονός Πρωθυπουργός: Δεν θα υπάρξει συμφωνία στην ΕΕ χωρίς δια ζώσης συνάντηση των ηγετών

Την άποψη ότι η ΕΕ δεν θα συμφωνήσει σε περαιτέρω μέτρα για την οικονομία εάν οι ηγέτες της δεν συνεδριάσουν δια ζώσης εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Λετονίας Κρισγιάνις Καρίνς.

«Πιστεύω ότι θα χρειαστεί μια δια ζώσης συνεδρίασης, αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα που εξαρτάται από την πορεία του ιού. Δεν είναι μια πολιτική απόφαση» δήλωσε ο Λετονός πρωθυπουργός μιλώντας στο CNBC.

«Η επόμενη σύνοδος κορυφής θα είναι μια προετοιμασία για την επόμενη Σύνοδο αργότερα, που θα πρέπει -εάν είναι δυνατόν- να είναι μια δια ζώσης συνεδρίαση». Σημειώνεται ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα συνεδριάσουν μέσω τηλεδιάσκεψης ξανά στις 19 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν έχει προτείνει τη σύσταση ενός Ταμείου Ανάκαμψης 750 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 500 δισ. ευρώ θα είναι επιχορηγήσεις και τα 250 δισ. ευρώ δάνεια.

Σημειώνεται ότι προ ημερών, ο επίσης Λετονός Βάλντις Ντομπρόβσκις εις εκ των αντιπροέδρων της Κομισιόν αναφέρθηκε σε «ανταλλάγματα» για τα 4 κράτη-μέλη της ΕΕ, τα οποία διαφωνούν με τη δημιουργία Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να το εγκρίνουν. 

AP Photo/Virginia Mayo