Λ. Ντι Μάιο: Εκφράσαμε τη συμπαράστασή μας σε Ελλάδα και Κύπρο

Λ. Ντι Μάιο: Εκφράσαμε τη συμπαράστασή μας σε Ελλάδα και Κύπρο

Στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και στην προκλητική στάση της Τουρκίας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός ΅Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο, σε συνέντευξή του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Formiche.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας τόνισε: «Παρακολουθούμε με ύψιστη προσοχή τα όσα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο. Πρόσφατα, είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις επί αυτού του θέματος με τους ευρωπαίους ομολόγους μου στο Βερολίνο. Η στάση της Ιταλίας επί του θέματος δεν άλλαξε: αποδείξαμε την αλληλεγγύη μας προς την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι η καταδίκη των μονομερών πράξεων, πρέπει να συνοδεύεται από την προσπάθεια να αποφευχθεί μια δυναμική που οδηγεί στην κορύφωση της έντασης».

Ο κ. Ντι Μάιο πρόσθεσε ότι «με τον στόχο αυτό, στηρίζουμε την αποστολή του Ύπατου Εκπροσώπου Μπορέλ να εντοπίσει μια πιο εποικοδομητική προσέγγιση, η οποία να στοχεύει στην αντιμετώπιση της βαθιάς αιτίας των σημερινών εντάσεων, δηλαδή τον καθορισμό, μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, των αμοιβαίων θαλάσσιων δικαιοδοσιών, αλλά και το Κυπριακό».