Λ. Γκρέιαμ: «Καταστροφή εν εξελίξει - Ο Ερντογάν πρέπει να πληρώσει»

Λ. Γκρέιαμ: «Καταστροφή εν εξελίξει - Ο Ερντογάν πρέπει να πληρώσει»

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ μετά την ανακοίνωση της έναρξης της Τουρκικής επιχείρησης στη Συρία έκανε λόγο για «καταστροφή εν εξελίξει» και «προσπάθεια» εκ μέρους του στο Κογκρέσο ώστε «ο Ερντογάν να πληρώσει βαρύ τίμημα». 

Συγκεκριμένα, ο Γερουσιαστής από τη Βόρεια Καρολίνα που είναι και πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής του Σώματος έγραψε στο twitter «Αν οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης είναι σωστές-τότε πρόκειται για καταστροφή εν εξελίξει. Προσεύχομαι για τους Κούρδους συμμάχους μας που εγκαταλείφθηκαν χωρίς ντροπή από τη διοίκηση Τραμπ. Θα ηγηθώ προσπάθειας στο Κογκρέσο ώστε ο Ερντογάν να πληρώσει βαρύ τίμημα», τόνισε κλείνοντας.

Νωρίτερα με συνέντευξη του στο Axios, ο Γκρέιαμ είχε χρησιμοποιήσει ξανά σκληρή γλώσσα κατά του πρόεδρου, του οποίου σημειωτέον αποτελεί στενό σύμμαχο λέγοντας «Αν τον ακούσω ξανά να λέει ότι υποσχέθηκε προεκλογικά να βγάλει τη χώρα από τη Συρία θα κάνω εμετό». 

Ο Γερουσιαστής από τη Βόρεια Καρολίνα πρόσθεσε «Βάζει την προεδρία του σε ρίσκο, πράττοντας αντίθετα από τις συμβουλές του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και του Πενταγώνου». Ο Γκρέιαμ τόνισε χαρακτηριστικά «Η απόφαση του ανοίγει τον δρόμο για την επανεμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους και δεν υπάρχει τρόπος να το σταματήσουμε αυτό χωρίς τους σύμμαχους μας τους Κούρδους». Στη συνέχεια, ο Αμερικανός νομοθέτης είπε «δεν ξέρω τι λέει ο πρόεδρος με τον Ερντογάν, αυτό που ξέρω είναι ότι αν η Τουρκία μπει στη Συρία τότε θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα». 

AP Photo