Κύπρος: Προβληματισμός για την κοινή ναυτική άσκηση Τουρκίας με ΗΠΑ

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018, 12:09
-A +A
Κύπρος: Προβληματισμός για την κοινή ναυτική άσκηση Τουρκίας με ΗΠΑ

Κοινή ναυτική άσκηση με τις ΗΠΑ ανακοίνωσε πανηγυρικά η Τουρκία, νοτιοδυτικά της Κύπρου σε περιοχή που δεσμεύτηκε με παράτυπη Navtex την περασμένη Δευτέρα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Την άσκηση, η οποία συνιστά σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποκάλυψε με ανακοίνωση αλλά και με tweet του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο και παραθέτει φωτογραφίες με τα αμερικανικά και τα τουρκικά πολεμικά πλοία μαζί. Σε τέσσερις φωτογραφίες, που δημοσιεύει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, το υπό αμερικανική σημαία πολεμικό πλοίο βρίσκεται σε διάφορες πλεύσεις ανάμεσα στις δύο υπό τουρκική σημαία φρεγάδες.

Χαρακτηριστικά το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει: «στις 17 Δεκεμβρίου 2018 διεξήχθησαν θαλάσσιες ασκήσεις στα διεθνή ύδατα, στα νοτιοδυτικά της Κύπρου, με τη συμμετοχή ναυτικών δυνάμεων. Συμμετείχαν οι φρεγάδες TCG GOKCEADA και TCG GEMLIK, ένα ελικόπτερο και αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας, όπως και η πυραυλάκατος του αμερικανικού ναυτικού USS D. COOK».

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 19/08/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα