Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, 17:18

-A +A

Κύπρος: Ο Ν. Αναστασιάδης χαιρετίζει την καταρχήν συμφωνία για το Brexit

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, 17:18
Κύπρος: Ο Ν. Αναστασιάδης χαιρετίζει την καταρχήν συμφωνία για το Brexit
-A +A

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, χαιρέτισε την επίτευξη καταρχήν συμφωνίας για το Brexit και εξέφρασε ικανοποίηση ότι αυτή θα επιτρέψει την ομαλή αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσφέροντας την απαραίτητη νομική βεβαιότητα για τους Ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Σε γραπτή δήλωση, ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για τον καθορισμό της μελλοντικής σχέσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως υπογράμμισε, η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία διατηρεί στενούς δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο, επιθυμεί τη στενότερη δυνατή διμερή σχέση.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Κύπρου εξέφρασε πλήρη ικανοποίηση για το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο διασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση της εφαρμογής του ευρωπαϊκού κεκτημένου στις περιοχές των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο.

Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το νέο πρωτόκολλο διασφαλίζει πλήρως τα νομικά δικαιώματα και συμφέροντα τόσο των Κυπρίων και Ευρωπαίων πολιτών που ζουν και εργάζονται στις βρετανικές βάσεις όσο και της ίδιας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα