Κυπρός: Για πρώτη φορά δεν καταγράφηκε νέο κρούσμα κορονοϊού

Κυπρός: Για πρώτη φορά δεν καταγράφηκε νέο κρούσμα κορονοϊού

Για πρώτη φορά σήμερα Σάββατο (23/5) δεν καταγράφηκε νέο κρούσμα κορονοϊού στην Κύπρο σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρεται πως διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες διαγνώσεις, χωρίς να υπάρξει κανένας νέος εντοπισμός κρούσματος της νόσου Covid-19:

 - Από το πρόγραμμα ελέγχου 10.000 εργαζομένων σε κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα δερματοστιξίας και χώρους εστίασης, διεκπεραιώθηκαν 349 εργαστηριακές διαγνώσεις,

- Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 170 εργαστηριακές εξετάσεις,

- Από το πρόγραμμα ελέγχου 20.000 μαθητών και προσωπικού σχολικών μονάδων, είχαμε αποτελέσματα για 1.007 δείγματα.

- Από το πρόγραμμα ελέγχου 20.000 εργαζομένων σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και εργοτάξια, είχαμε αποτέλεσμα για 463 εργαστηριακές εξετάσεις.

- Από τη διαδικασία ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων διεκπεραιώθηκαν 30 διαγνώσεις.

- Από το πρόγραμμα ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 74 διαγνώσεις.

- Από ιδιωτική πρωτοβουλία ολοκληρώθηκαν 161 εργαστηριακές διαγνώσεις.

- Από δείγματα που λήφθηκαν από επαναπατρισθέντες, είχαμε αποτέλεσμα από 160 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με την ανακοίνωση και των σημερινών στοιχείων από το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού παραμένει στους 927.

Παράλληλα, βάσει των ίδιων στοιχείων μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 5 άτομα. Το ένα εξ αυτών νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ενώ διασωληνωμένοι παραμένουν δύο ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ενώ στην ίδια Μονάδα νοσηλεύονται εκτός αναπνευστήρα δύο ασθενείς.