Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, 11:16
Τελευταία ενημέρωση: 11:16

-A +A

Κυβερνητική κρίση στην Ιταλία: Απειλεί με παραίτηση ο Κόντε

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, 11:16
Τελευταία ενημέρωση: 11:16
Κυβερνητική κρίση στην Ιταλία: Απειλεί με παραίτηση ο Κόντε
-A +A

«Τελεσίγραφο» για την παραίτησή του αναμένεται να απευθύνει σήμερα προς τους κυβερνητικούς εταίρους, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε όπως αναφέρει μερίδα του ιταλικού τύπου.

Όπως αναφέρουν σε σημερινά δημοσιεύματά τους οι ιταλικές εφημερίδας «La Repubblica» και «Corriere della Sera», ο Ιταλός πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους κυβερνητικούς εταίρους το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και τη Λέγκα του Βορρά να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να συνεχίσουν το κυβερνητικό έργο.

Πέραν αυτού, ο Κόντε φαίνεται αποφασισμένος να μην επιτρέψει να υποβληθεί η Ιταλία σε οποιαδήποτε πειθαρχική διαδικασία για το δημόσιο χρέος από την Ε.Ε. Αυτό γιατί πριν λίγες μέρες, υπήρξαν πληροφορίες από τις Βρυξέλλες σύμφωνα με τις οποίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το παραπάνω ενδεχόμενο, καθώς η Ρώμη έχει αποτύχει στις έως τώρα προσπάθειες να τιθασεύσει το χρέος και έλλειμμα. Η διαδικασία θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβολή προστίμου 3,5 δισ. ευρώ(4 δισ. δολάρια).

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα πρέπει να υπογράψουν την πρόταση να τεθεί η χώρα σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, στο πλαίσιο της οποίας μπορεί να ζητηθεί από την Ιταλία πρόστιμο έως και το 0,2% του ΑΕΠ, περίπου 3,5 δισ. ευρώ.

Με φόντο τα παραπάνω, ο ισχυρός άνδρας της κυβέρνησης, αντιπρόεδρος και υπουργός εσωτερικών Ματέο Σαλβινι ο οποίος απέσπασε 34,3% στις πρόσφατες ευρωεκλογές, απολαμβάνοντας τον «αέρα» του νικητή, επανέλαβε ότι θα χρησιμοποιήσει όλη του την ενέργεια για να καταπολεμήσει τους απαρχαιωμένους και άδικους -όπως τους χαρακτήρισε- δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Φωτογραφία AP

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα