Κροατία: Η χώρα στηρίζει την εμβάθυνση της Eυρωζώνης

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, 13:14
-A +A
Κροατία: Η χώρα στηρίζει την εμβάθυνση της Eυρωζώνης

«Η Κροατία υποστηρίζει την εμβάθυνση της ευρωζώνης και δεν βλέπει κανένα λόγο ανησυχίας εάν κάποιες αλλαγές θα επέλθουν πριν από την είσοδο της Κροατίας σε αυτή την ομάδα χωρών με κοινό νόμισμα, διότι οι νέοι κανόνες θα ισχύουν για όλες τις χώρες στον δρόμο για την εισαγωγή του ευρώ» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ζντράβκο Μάριτς.

Επί του παρόντος υπάρχει μια συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τον προϋπολογισμό για τη ζώνη του ευρώ, ο οποίος θα χρηματοδοτούσε επενδύσεις και προσπάθειες για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στα κράτη- μέλη.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Κροατία δεν βιάζεται σε σχέση με τις προθεσμίες ένταξης στον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ERM II - τον "προθάλαμο" ένταξης στην ευρωζώνη), που αποτελεί απαραίτητο βήμα προτού εισέλθει στη Νομισματική Ένωση.

«Περιμέναμε εκείνη τη στιγμή που θα μπορούσαμε να προσεγγίσουμε αυτό το πρώτο βήμα (τον μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών) και αυτό είναι με την οργάνωση της δημοσιονομικής μας κατάστασης και την υλοποίηση ορισμένων βημάτων για την έναρξη της διαδικασίας. Δεν βιαζόμαστε σε σχέση με τις προθεσμίες (σ.σ. ένταξης στον ERM II), διότι, αυτό που προέχει είναι να προετοιμάσουμε το έδαφος καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μάριτς.

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα