Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Χριστόφια

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Χριστόφια

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, νοσηλεύεται ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, λόγω σημαντικής αναπνευστικής ανεπάρκειας.

Η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή, ενώ από το βράδυ της Τρίτης, υποστηρίζεται μηχανικά από αναπνευστήρα, αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν. 

Κατά τη διάρκεια συνεδρίας της ομάδας των θεραπόντων ιατρών του νωρίτερα σήμερα, στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του υπουργείου Υγείας και Λοιμωξιολόγου από το εξωτερικό, αξιολογήθηκε η μέχρι τώρα κατάσταση της υγείας του κ. Χριστόφια, ενώ επαναξιολόγηση θα γίνει και αργότερα εντός της ημέρας. Ο υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημερώνεται τακτικά από τους θεράποντες ιατρούς και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενή, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση.

Σε σημερινές του δηλώσεις του από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, είπε ότι «έχω συνομιλήσει με την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας την οποία ευχαριστώ για την ενημέρωση. Με ενημέρωσαν για τις σκέψεις που γίνονται για τα περαιτέρω βήματα. Θέλω να πω κάτι το οποίο ακούω σήμερα να πλανιέται πάνω από την ατμόσφαιρα, ο μόνος λόγος για τον οποίο είχε αποφασιστεί από τους Κύπριους γιατρούς, θέλω να το ξεκαθαρίσω η απόφαση είχε ληφθεί πρώτου φτάσει ο Ισραηλινός καθηγητής στην Κύπρο, να διασωληνωθεί είναι για την δική του άνεση, για την δική του ευκολία. Δεν υπάρχει επιδείνωση θέλω να το ξεκαθαρίσω».

Τον Δημήτρη Χριστόφια επισκέφθηκε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, το απόγευμα της Δευτέρας. Εξερχόμενος από το νοσοκομείο εξέφρασε τη λύπη του και όπως είπε διαμήνυσε στην οικογένεια του Δημήτρη Χριστόφια πως η πολιτεία θα βρίσκεται στη διάθεσή της για ό,τι χρειαστεί. «Καμιά φορά όταν αντικρίσεις την πραγματικότητα διερωτάσαι πόσο μικροί γινόμαστε από εκφράσεις οι οποίες γίνονται στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαλότητας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα αισθήματα παραμένουν αισθήματα. Με τον Δημήτρη Χριστόφια διανύσαμε μια πολιτική διαδρομή πολλών χρόνων. Του εύχομαι περαστικά», είπε ο Νίκος Αναστασιάδης.