Κρεμλίνο: Καταγγέλλει τα «εχθρικά» μέτρα που έχουν ληφθεί κατά Ρώσων υπηκόων σε ευρωπαϊκές χώρες

Κρεμλίνο: Καταγγέλλει τα «εχθρικά» μέτρα που έχουν ληφθεί κατά Ρώσων υπηκόων σε ευρωπαϊκές χώρες

Το Κρεμλίνο κατήγγειλε τα «εχθρικά» μέτρα που έχουν ληφθεί κατά των ρώσων υπηκόων σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως ο περιορισμός πρόσβασης των Ρώσων στο Κάστρο της Βενσέν (Château de Vincennes) στην Γαλλία, ζητώντας επίδειξη «λογικής».

Η πρόσβαση στο Κάστρο της Βενσέν, κοντά στο Παρίσι, που φιλοξενεί αρχεία του υπουργείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, περιορίσθηκε για τους Ρώσους με εσωτερική εγκύκλιο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οταν ερωτήθηκε για την λήψη αυτού του μέτρου, όπως και για τις εκκλήσεις στην Φινλανδία για την διακοπή της έκδοσης τουριστικών αδειών εισόδου για ρώσους τουρίστες, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κάλεσε αυτές τις χώρες «να έρθουν στα συγκαλά τους».

«Αυτές οι δηλώσεις προέρχονται από χώρες που έχουμε χαρακτηρίσει «μη φιλικές» ... Πολλές από τις χώρες αυτές οδηγούνται από την εχθρότητά τους μέχρι την παράνοια », δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

«Πιστεύω ότι με τον καιρό, η λογική θα υπερισχύσει και πάλι και όσοι κάνουν αυτές τις δηλώσεις θα ξαναέρθουν στα συγκαλά τους».

Το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας ανακοίνωσε χθες ότι έχει περιορίσει την πρόσβαση στο Κάστρο της Βενσέν μετά την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, τονίζοντας ωστόσο ότι «μπορούν να διατυπωθούν αιτήματα σχετιζόμενα με δημοσιογραφικές δραστηριότητες».

Στο τέλος του Ιουλίου, απαγορεύθηκε η είσοδος σε δύο Ρωσίδες στο μνημείο , το οποίο στεγάζει ένα από τα κέντρα της Ιστορικής Υπηρεσίας Αμυνας.

Στην Φινλανδία, το αντιπολιτευόμενο συντηρητικό κόμμα κάλεσε το τέλος του Ιουλίου την διακοπή έκδοσης τουριστικής βίζας για τους ρώσους επισκέπτες, έπειτα από την αύξηση των αφίξεων, που προκαλεί δυσαρέσκεια στην χώρα.