Κρεμλίνο: Καταδικάζει την έκκληση Ζελένσκι προς Δύση να κλείσει τα σύνορα σε Ρώσους

Κρεμλίνο: Καταδικάζει την έκκληση Ζελένσκι προς Δύση να κλείσει τα σύνορα σε Ρώσους

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σήμερα «παράλογη» την έκκληση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι προς τις δυτικές χώρες να κλείσουν τα σύνορά τους στους Ρώσους επισκέπτες για να τιμωρήσουν τη Μόσχα για την επίθεσή της κατά της Ουκρανίας.

Σε συνέντευξή του στην Washington Post αυτή την εβδομάδα, ο Ζελένσκι τόνισε ότι πιστεύει ότι «οι πιο σημαντικές κυρώσεις είναι να κλείσουν τα σύνορα, επειδή οι Ρώσοι βρίσκονται σε διαδικασία κατάληψης εδαφών από άλλη χώρα».

Όποιες και αν είναι οι πολιτικές τους απόψεις, οι Ρώσοι πρέπει «να ζουν στον δικό τους κόσμο μέχρι να αλλάξουν τη φιλοσοφία τους», προσέθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος σε αυτή τη συνέντευξη.

«Ο παραλογισμός αυτού του συλλογισμού ξεπερνά κάθε όριο και μπορεί να προκαλέσει μόνο αρνητική αντίδραση», αντέδρασε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια απομόνωσης των Ρώσων ή της Ρωσίας δεν έχει καμία πιθανότητα να πετύχει (...) Αυτές οι πρωτοβουλίες δεν ακούγονται καλά», πρόσθεσε.

Μετά από την έκκληση Ζελένσκι, η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας προέτρεψε σήμερα τις ευρωπαϊκές χώρες να μην εκδίδουν πλέον τουριστικές βίζες στους Ρώσους που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

«Το ταξίδι στην Ευρώπη είναι ένα προνόμιο, όχι ένα ανθρώπινο δικαίωμα...Είναι καιρός να τερματιστεί ο τουρισμός από τη Ρωσία», έγραψε στο Twitter.

Σε απάντηση, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ συνέκρινε την Κάλλας με «ναζί».

Η Ρωσία υπόκειται ήδη σε πολυάριθμες οικονομικές κυρώσεις που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία της.