Κρ. Λαγκάρντ: Όλο και περισσότεροι Βρετανοί μετανιώνουν για το Brexit

Τετάρτη 05 Δεκεμβρίου 2018, 13:29 - Τελευταία ενημέρωση: 13:29
-A +A
Κρ. Λαγκάρντ: Όλο και περισσότεροι Βρετανοί μετανιώνουν για το Brexit

Στην εκτίμηση ότι όλο και περισσότεροι Βρετανοί μετανιώνουν για το Brexit προχώρησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε από την Ουάσινγκτον καθώς, όπως σημείωσε, φαίνεται ότι κι άλλοι Βρετανοί θα προτιμούσαν μάλλον να παραμείνουν παρά να βγουν από την ΕΕ.

«Πιστεύω ότι το μετανιώνουν σε αρκετές γωνιές της Ευρώπης. Πιστεύω ότι το μετανιώνουν περισσότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο απ'ό,τι πριν από έξι μήνες», σημείωσε σε συνέντευξή που παραχώρησε από το βήμα της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου.

«Συνειδητοποιούν πλέον ότι θα υπάρξουν επιπλέον απώλειες λόγω του Brexit και ότι αυτό δεν περιγράφηκε και δεν υπολογίστηκε από αυτούς που έκαναν την εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ», σημείωσε.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ υπογράμμισε εξάλλου με αισιοδοξία ότι «νομίμως» η Βρετανία έχει τη δυνατότητα να απαρνηθεί την έξοδό της από την ΕΕ χωρίς να χρειάζεται την έγκριση των άλλων χωρών μελών, όπως επισήμανε χθες Τρίτη ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

«Υπάρχει ένας απολύτως νόμιμος τρόπος ανάκλησης του άρθρου 50, μια διάταξη σύμφωνα με την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο αποσύρεται», πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

«Αυτό είναι βιώσιμο;», την ρώτησαν. «Τουλάχιστον είναι νόμιμο!», απάντησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 20/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα