Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ υπερασπίζεται το Πεκίνο μετά τις επικρίσεις των ΗΠΑ

Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ υπερασπίζεται το Πεκίνο μετά τις επικρίσεις των ΗΠΑ

Τους χειρισμούς του Πεκίνου στις προσπάθειες που καταβάλλει για ανάσχεση της επιδημίας του νέου κορονοϊού υπερασπίστηκε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μετά τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν από τον Λευκό Οίκο και συγκεκριμένα από τον Οικονομικό Σύμβουλο του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Έχουμε μια κυβέρνηση που συνεργάζεται μαζί μας, που προσκαλεί διεθνείς εμπειρογνώμονες, που έχει μοιραστεί τις αλληλουχίες (του ιού), που συνεχίζει να εργάζεται με τον έξω κόσμο, που κάνει δημοσιεύσεις ξανά και ξανά σε αξιόπιστες διεθνείς ιατρικές επιθεωρήσεις» υπογράμμισε ο επικεφαλής του τμήματος υγειονομικών Εκτάκτων Αναγκών του ΠΟΥ Μάικλ Ράιαν.

«Θεωρώ ότι αυτό δεν συνάδει με τα σχόλια του κυρίου Κούντλοου, όμως ο καθένας είναι ελεύθερος να έχει την άποψή του» συμπλήρωσε ο ίδιος, που μίλησε σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στις επικρίσεις που διατύπωσε ο οικονομικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Λάρι Κούντλοου εξέφρασε, χθες, τη λύπη του για την «έλλειψη διαφάνειας» εκ μέρους της Κίνας, επισημαίνοντας πως αυτό καθιστά δύσκολη την αξιολόγηση των κινδύνων που προκαλεί η επιδημία.

Η θέση πάντως του Κούντλοου, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με αυτή του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος έχει πολλάκις συγχαρεί την κινεζική ηγεσίας και Αρχές για τους χειρισμούς τους αναφορικά με τους τρόπους ανάσχεσης του νέου κορονοϊού.

Φωτογραφία: AP