Κορονοϊός: Αύξηση ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε Τέξας και Καλιφόρνια, κλείνει η Αριζόνα

Κορονοϊός: Αύξηση ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε Τέξας και Καλιφόρνια, κλείνει η Αριζόνα

Τόσο η Καλιφόρνια όσο και το Τέξας κατέγραψαν αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων με Covid-19, σύμφωνα με το Reuters, καθώς το Λος Άντζελες ξεπέρασε τα 100.000 κρούσματα έπειτα από «ανησυχητική» αύξηση χθες, και έχει γίνει πλέον το νέο επίκεντρο της πανδημίας.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ έχει δώσει αυστηρές οδηγίες για να κλείσουν τα μπαρ και οι κάτοικοι να φορούν υποχρεωτικά μάσκα σε όλους σχεδόν τους δημόσιους χώρους, ωστόσο η διάδοση του ιού μοιάζει να συνεχίζεται με ταχύτατο ρυθμό.

Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι «παγώνει» το άνοιγμα των κινηματογράφων, των θεματικών πάρκων και άλλων χώρων διασκέδασης επ' αόριστον, ενώ οι ακτές της Κομητείας θα είναι κλειστές το Σαββατοκύριακο της Μέρας Ανεξαρτησίας και η ρίψη πυροτεχνημάτων απαγορεύεται.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 7.418 στην Καλιφόρνια τη Δευτέρα, σημειώνοντας την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από όταν ξεκίνησε η καταγραφή.

Την ίδια στιγμή η Φλόριντα, το Τέξας και η Αριζόνα επίσης βρίσκονται μπροστά σε πρωτοφανή διασπορά του κορονοϊού, με το Τέξας επίσης να καταγράφει ημερήσιο ρεκόρ με 6.545 νέα κρούσματα χθες.

Ο κυβερνήτης της Αριζόνα Νταγκ Ντούσεϊ έδωσε οδηγίες να κλείσουν τα μπαρ, τα νυχτερινά κέντρα, τα γυμναστήρια, οι κινηματογράφοι και τα θαλάσσια πάρκα για 30 τουλάχιστον μέρες, ενώ μετέθεσε την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία για τις 17 Αυγούστου το νωρίτερο.

Το Τέξας και η Φλόριντα αποφάσισαν το κλείσιμο όλων των μπαρ που είχαν πρόσφατα ανοίξει και πάλι.