Κομισιόν: Επιτάχυνση παραγωγής προϊόντων και εξοπλισμού ατομικής προστασίας

Κομισιόν: Επιτάχυνση παραγωγής προϊόντων και εξοπλισμού ατομικής προστασίας

Κατόπιν επείγοντος αιτήματός της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τυποποίησης (CEN) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ηλεκτροτεχνικής Τυποποίησης (CENELEC) σε συνεργασία με όλα τα μέλη τους, συμφώνησαν να καταστήσουν άμεσα διαθέσιμα ορισμένα ευρωπαϊκά πρότυπα για συγκεκριμένα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και εξοπλισμό ατομικής προστασίας..

Το μέτρο αυτό θα βοηθήσει τις εταιρείες της ΕΕ και τρίτων χωρών που το επιθυμούν, να αρχίσουν γρήγορα την παραγωγή και να διαθέσουν τα εν λόγω προϊόντα ευκολότερα στην εσωτερική αγορά, ενώ ταυτόχρονα εγγυάται υψηλό βαθμό ασφάλειας.

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, δήλωσε: «Ενθαρρύνω τους κατασκευαστές να αυξήσουν και να διαφοροποιήσουν την παραγωγή τους αξιοποιώντας θετικά παραδείγματα, όπως η παραγωγή μασκών και στολών από παραγωγούς υφασμάτων και υποδημάτων. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να στηρίξω τις προσπάθειές τους. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι, έπειτα από επαφές με την Επιτροπή, η CEN/CENELEC συμφώνησε να καταστήσει δωρεάν διαθέσιμα τα πρότυπα που χρειάζονται οι εταιρείες αυτές για να μπορέσουν να παράγουν μάσκες και άλλο προστατευτικό εξοπλισμό.»

AP Photo/Virginia Mayo