7ος χρόνος, ημέρα 2147η
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Κομισιόν: Αναμένει ρεαλισμό από τη Βρετανία για το εμπόριο στη Βόρεια Ιρλανδία

Κομισιόν: Αναμένει ρεαλισμό από τη Βρετανία για το εμπόριο στη Βόρεια Ιρλανδία
AP Images

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι αναμένει η βρετανική κυβέρνηση να επιδείξει ευελιξία και ρεαλισμό σε ό,τι αφορά το εμπόριο στη Βόρεια Ιρλανδία, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία που επιτεύχθηκε πέρυσι «τη μοναδική λύση».

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι Βρετανοί φίλοι μας δεν θα επιδείξουν την ίδια ευελιξία και τον ίδιο ρεαλισμό, διότι όλοι μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο, ότι θέλουμε να έχουμε ειρήνη και σταθερότητα στη νήσο της Ιρλανδίας», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξη Τύπου στο Δουβλίνο με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Μίχολ Μάρτιν.

Επείγουσα ανάγκη δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής

Η επικεφαλής της Κομισιόν δήλωσε επίσης ότι οι πλημμύρες στη δυτική Ευρώπη αποτελούν ξεκάθαρη ένδειξη της κλιματικής αλλαγής και ότι χρειάζεται επειγόντως δράση.

«Είναι η ένταση και η έκταση των γεγονότων που η επιστήμη μάς λέει ότι αυτό είναι ξεκάθαρη ένδειξη κλιματικής αλλαγής και ότι αυτό είναι κάτι που πραγματικά, πραγματικά δείχνει την επείγουσα ανάγκη να δράσουμε», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν σε δημοσιογράφους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ