Κοινή συμφωνία Δανίας και Βρετανίας για επιπλέον ενίσχυση της Ουκρανίας

Κοινή συμφωνία Δανίας και Βρετανίας για επιπλέον ενίσχυση της Ουκρανίας

Η Βρετανία και η Δανία ανακοίνωσαν την Πέμπτη περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία με τη μορφή χρημάτων και όπλων σε σχέση με τη διεθνή διάσκεψη χορηγών στην Κοπεγχάγη την Πέμπτη. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή τους οι Βρετανοί ανέφεραν ότι θα προμηθεύσει στην Ουκρανία περισσότερα συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης που μπορούν να πλήξουν στόχους έως και 80 χιλιόμετρα μακριά.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας δήλωσε ότι η προμήθεια όπλων θα βοηθήσει την Ουκρανία να αμυνθεί ενάντια στο ρωσικό βαρύ πυροβολικό.

Η Δανία θα αυξήσει εν τω μεταξύ την οικονομική της βοήθεια προς την Ουκρανία κατά 110 εκατ. ευρώ, δήλωσε η πρωθυπουργός Mέτε Φρεντέρικσεν στη διάσκεψη στην οποία συμμετείχαν αρκετοί ευρωπαίοι υπουργοί Άμυνας.

"Αυτός είναι ένας πόλεμος ενάντια στις αξίες στις οποίες οικοδομείται η Ευρώπη και ο ελεύθερος κόσμος... Σήμερα επιβεβαιώνουμε εκ νέου τη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία", είπε.

Η διάσκεψη, η οποία φιλοξενείται από την Ουκρανία, τη Δανία και τη Βρετανία, πραγματοποιείται για να συζητηθεί η μακροπρόθεσμη υποστήριξη της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή.