Κίνα: Το ΑΕΠ της πόλης Κουανγκτσόου κατέγραψε ετήσια αύξηση 7,9%

Κίνα: Το ΑΕΠ της πόλης Κουανγκτσόου κατέγραψε ετήσια αύξηση 7,9%

Το ΑΕΠ της πόλης Κουανγκτσόου, πρωτεύουσας της επαρχίας Κουανγκτούνγκ που βρίσκεται στα νότια της Κίνας αυξήθηκε κατά 1% στο 1,7 τρισεκατομμύρια γουάν (περίπου 262 δισεκατομμύρια δολάρια) στα τρία τρίμηνα του 2020, όπως αναφέρθηκε σε ένα χθεσινό δελτίο Τύπου.

Το ΑΕΠ της Κουανγκτσόου κατέγραψε ετήσια αύξηση 7,9% στο τρίτο τρίμηνο, με αύξηση επτά ποσοστιαίων μονάδων από το δεύτερο τρίμηνο, αναδεικνύοντας την ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας της πόλης που δέχτηκε πλήγμα από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19.

Ουσιαστική οικονομική ανάκαμψη καταγράφηκε σε δυναμικούς τομείς ανάπτυξης κατά την ίδια περίοδο, με τα έσοδα στις επιχειρήσεις του διαδικτύου, της παραγωγής λογισμικού, αλλά και των υπηρεσιών του τομέα της Τεχνολογίας της Πληροφορικής (IT) να καταγράφει αύξηση 13,8%, αλλά και το ηλεκτρονικό εμπόριο να αυξάνεται κατά 15,3% τόσο στις εισαγωγές, όσο και στις εξαγωγές.

Το εξωτερικό εμπόριο της πόλης, με οικονομική αξία μεγαλύτερη των 700 δισεκατομμυρίων γουάν κατέγραψε μέτρια αύξηση κατά την ίδια χρονική περίοδο. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 9,9% με οικονομική αξία μεγαλύτερη των 400 δισεκατομμυρίων γουάν.

Κατά το εννιάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών της πόλης με τις χώρες που συμμετέχουν στη διεθνή εμπορική και οικονομική πρωτοβουλία Μία Ζώνη Ένας Δρόμος, αυξήθηκε κατά 15,3%.