Κίνα: Μέτρα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την ποιότητα των εταιρειών

Κίνα: Μέτρα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την ποιότητα των εταιρειών

H αρμόδια Επιτροπή Εποπτείας της Χρηματαγοράς στην Κίνα (CSRC) δεσμεύτηκε για την εφαρμογή περαιτέρω μέτρων αναφορικά με τη βελτίωση της ποιότητας των εταιριών που έχουν εισαχθεί στα χρηματιστήρια της Κίνας, υιοθετώντας μία πολιτική «μηδενικής ανοχής» για ανάρμοστη χειραγώγηση μετοχών.

H CSRC θα εξακολουθήσει να βελτιώνει το πλαίσιο των κανονισμών σχετικά με τις εισηγμένες εταιρίες, λαμβάνοντας υπόψη της, τις καλύτερες πρακτικές της διεθνούς αγοράς, σύμφωνα με δηλώσεις του Γιαν Κινγκμίν, αντιπροέδρου της επιτροπής, στη διάρκεια ενός πρόσφατου φόρουμ.

Η επιτροπή θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να οριοθετήσει μία ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή, μεταξύ της καινοτομίας και της άσκησης εποπτείας, υποστηρίζοντας την -υψηλής ποιότητας- ανάπτυξη των εισηγμένων εταιριών, μέσω της βελτιστοποίησης της άσκησης διοίκησης, με την ταυτόχρονη ενίσχυση της εφαρμογής του νόμου, για την πρόληψη συστημικών κινδύνων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γιαν.

Η Κίνα έχει υιοθετήσει μία σειρά από τεχνολογικά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων της χρήσης μεγάλου όγκου πληροφοριών και δεδομένων, αλλά και της τεχνητής νοημοσύνης, για να παρουσιάσει το προφίλ των εισηγμένων εταιριών στα κινεζικά χρηματιστήρια, αλλά και να εντοπίσει πιθανές παρατυπίες.

Η επιτροπή θα συνεργαστεί και με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, για να εξυπηρετήσει την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας των εισηγμένων εταιριών, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.